В палатах дитячої лікарні Житомира бігають миші – мами

В палатах Центральної дитячої міської лікарні Житомира бігають миші.

Про це пише Наталія Дехтієвська у фейсбуці.

“Коли вночі нас медсестра провела в палату, я запитала: “А у вас, я сподіваюся, тарганів немає?”. Дівчина, посміхаючись, відповіла: “Ні, немає. Тільки мишки є”. Я дивилася на неї і думала, що вона жартує. Медсестра продовжила: “У нас, коли батареї ставили, дірки полишали. Вони тепло шукають”, – пише Наталія.

“Мишки дали про себе знати, щойно виключила світло. Довелося знову включити. Не допомагало. Вони пищали і шкребли час від часу. Спати нереально.
Вранці розповіла про мишачі гастролі в палаті. Прибиральниця позакладала отруту в дірки під батареєю та під умивальником. Отруту, до речі, може легко дістати дитина. Увесь час пильнувала, аби Аня не зачепила зелененький пакетик.
Коли стало тепліше – включили опалення – миші зарепетували вже вдень. Стало нестерпно – попросила перевести на другий поверх, сподівалася там не буде мишей. В новій палаті справді було тихо”.

За словами Наталії. мами дітей разом із медсестрами вранці разом ловили мишей вже в коридорах.

“Молоді мами із малюками на руках і медсестри ловили мишу. Старші діти сміялися. Казали, миша вибігла з однієї із палат. Не бачила, хто і чим її, бідолашну, забив. Одна мама загорнула в серветку і спустила в унітаз. Кажу, давайте покличемо завідуючу. А мами заперечили: “Ні! Не можна. Зараз винними зроблять медсестер і прибиральниць. А вони ж ні в чому не винні”, – підсумувала Наталія.