Як грамотно зробити монтаж електропроводки

Існує три способи монтажу електропроводки:

монтаж прихованої проводки;

монтаж прихованої проводки;

монтаж комбінованої.

Перший варіант найбільш зручний, особливо, якщо у людини немає особливих навичок в цій справі, але є сильне бажання убезпечити себе і свою сім’ю від проблем зі старою проводкою. Але є і недоліки – не дуже естетично виглядають звисають зі стелі дроти. Найчастіше такий метод прокладки проводу можна побачити в якості «времянки», під час капітального ремонту в однокімнатній або в двокімнатній квартирі, коли пізніше буде встановлюватися прихована проводка.

Для початку, яким проводом потрібно прокладати проводку? Спочатку замовимо електротовари на http://elektrovoz.lviv.ua/.

Потрібні будуть жорсткі (одножильні) кабелі типу ППВ, ПРВ, ВВГ, ШВВП – це плоскі відкриті дроти зі спеціальною ізоляцією я (при покупці таких проводів краще відразу поміняти автомат на лічильнику).

Для того щоб їх зігнути потрібно злегка скраю розрізати пластик, (можна трохи його підплавити), і очистити контакти. З’єднуємо їх плоскогубцями, намагаємося не сплутати фазу з нулем, зварює за допомогою зварювального апарату, замотуємо ізолентою, ховаємо в розподільних коробках. При відсутності такого апарату, можна застосувати спеціальні пружинні клемні колодки фірми WAGO, або більш поширені, з гвинтовим затискачем.

Все, перший етап виконаний. Після цього, по лінії майбутньої проводки в шаховому порядку забиваємо цвяхи, розводимо алебастерную суміш водою і цим розчином примазується кабель до стіни. Після повного висихання алебастру, а це відбувається досить швидко, встановлюємо розподільні коробки, для монтажу вимикачів і розеток. Підключаємо розетки і вмикачі. Якщо не хочете возитися з цвяхами і дюбелями, то можна обійтися і без них, закріплюючи дроти в міру їх прокладання по стіні, але для цього потрібна вправність і досвід в подібних роботах.

Так само можна дроти заховати в спеціальний пластиковий кабель канал або тонкостінні труби.