Як реставрувати крісло

У 70-80 роках меблі робили «на століття». 

Не дивно, що крісла, придбані в той час, і зараз виглядають цілком пристойно, тим більше, що їх стильні ретроформи ніколи не виходять з моди. Єдине, що видає вік – це оббивка. Для того, щоб змінити оббивку і подарувати вашому крісла нове життя, можна звернутися до майстра. 

Але насправді зробити це ви можете і самі, тим більше, що це зовсім не складно. Виберіть сучасну яскраву тканину, яка підходить до вашого інтер’єру, і крісло прослужить вам ще не один десяток років!

Хоча звичайно можна просто придбати нове надійне крісло в інтернет-магазині “Svitdivaniv”. Усі деталі Ви знайдете за цим посиланням – www.svitdivaniv.com.ua/category/kresla/.

Змінюючи тканинну оббивку на кріслі, зверніть увагу на наступне:

1. для кріплення поролону на подушки, а також дерев’яних підлокітників до крісла використовуйте спеціальний клей для меблів, що відрізняється високою зносостійкістю, або «Момент».

2. коли подушку «одягнете» в нову наволочку, щільними нитками зашейте відкриту ділянку. Можна також вшити в чохол блискавку, щоб періодично знімати і прати.

3. при роботі використовуйте поролон різної товщини: щільний – для подушок, тонкий – для підлокітників.

4. щоб приховати відколи на лакованих дерев’яних підлокітниках, обтягніть їх поролоном і тканинної оббивкою – нова закруглена форма перетворить крісло.

5. всі роботи з виготовлення викрійок для обтягування окремих елементів, виконуйте з виворітного боку тканини, роблячи позначки крейдою.

6. ніжки та інші деталі, які не приховані під оббивкою, обробіть наждачним папером і покрийте лаком.

Отже:

1. Зніміть зі знімних подушок старі чохли. Щоб оновити їх форму, наклейте на бічну сторону подушки поролон.

2. Зшийте з тканини з візерунком нові чохли. При цьому одну сторону не застрачиваются, щоб можна було їх надіти.

3. Розберіть крісло на куски його бічні елементи, спинку і знявши дерев’яні підлокітники і коліщатка.

4. Обмірте деталі крісла. Зробіть з однотонної тканини викрійки всіх елементів, залишивши припуски 1.5 см.

5. Наклейте смужку поролону на дерев’яні підлокітники. Обтягніть їх тканиною, закріпивши її степлером для меблів.

6. Перш, ніж кріпити нові полотнища, стару оббивку зніміть. Однак можна зафіксувати і поверх неї.

Якщо знімні подушки зберегли привабливий зовнішній вигляд, то поміняти оббивку можна тільки на підставі крісла, підібравши тканину, яка підходить за кольором і фактурою. Таким чином можна заощадити і придбати маленькі подушки – відмінне доповнення до крісла. Подушки можуть бути контрастних кольорів або відрізнятися візерунком. Здест все залежить тільки від ваших уподобань!