Голову РДА оштрафували на 3400 грн через конфлікт інтересів

Прокуратурою Житомирської області забезпечено участь у розгляді апеляційним судом області апеляційної скарги щодо оскарження постанови першої інстанції, якою визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності голову однієї з районних рад області за допущення ним конфлікту інтересів під час виконання службових повноважень.

Апеляційний суд Житомирської області визнав доводи прокуратури обґрунтованими, а заявнику відмовив у задоволенні апеляційної скарги, залишивши у силі постанову першої інстанції про притягнення посадовця до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Як повідомлялося раніше, голова однієї з районних рад у травні 2016 року неправомірно виніс на сесію питання про розгляд звернення житлово-будівельного кооперативу та проголосував за його прийняття, приховавши від депутатів наявність у нього конфлікту інтересів.

Зокрема те, що є членом цього кооперативу, а також брав участь у зборах, на яких йшлося про залучення сесії райради до сприяння у вирішенні спірного питання щодо надання житла мешканцю будинку, яке розглядається у суді.

Такими діями посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», оскільки не вжив заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів при виконанні своїх службових повноважень голови районної ради.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керівника району притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу на суму 3400 грн.

Прес-служба прокуратури Житомирської області