ІТ-новини: Seagate відроджує торгову марку Maxtor для зовнішніх накопичувачів

Не роблячи гучних анонсів, Seagate Technology почала продажі зовнішніх накопичувачів під торговою маркою Maxtor в різних країнах. 

В даний час Seagate пропонує зовнішні жорсткі диски Maxtor M3 і Maxtor D3 Station, які також доступні під брендом Samsung. 

На сьогоднішній день не ясно, як довго IT-компанія Seagate планує використовувати торговельну марку Maxtor, яку вона не задіяла вже багато років. Вдже в IT-сфері це провідне підприємство з професійними працівниками (карьера в IT-сфере – GoIT отзывы).

Maxtor була великим виробником жорстких дисків (hard disk drives, HDDs), який був заснований в 1982 році і куплений компанією Seagate в 2006 році. На початку 2000-х Maxtor став найбільшим постачальником вінчестерів, після того, як придбав HDD бізнес у Quantum. Однак до середини десятиліття втратив частку на ринку внаслідок різних причин, однією з яких була відсутність повноцінного модельного ряду жорстких дисків у форм-факторі 2,5 дюйма в сімействі продукції. Maxtor відчувала фінансові проблеми більшу частину своєї історії і була придбана Seagate після декількох років збитків, проблем з якістю і спірних рішень керівництва компанії. Після покупки Seagate поставляла вінчестери Maxtor протягом декількох років (зовнішні накопичувачі даних були сильною стороною Maxtor, але ринок подібних пристроїв десять років тому був досить невеликим), але в підсумку перестала використовувати дану торговельну марку.

Раніше в цьому році компанія Seagate вирішила знову почати використовувати бренд Maxtor для зовнішніх накопичувачів M3 і D3 Station. Обидва накопичувача також відомі як Samsung M3 і Samsung D3 Station, які також залишаються в продажу по всьому світу. Насправді, дивно бачити, що через п’ять років після придбання HDD-бізнесу компанії Samsung Seagate все ще використовує торгову марку Samsung для жорстких дисків. 

У відповідності з початковим угодою, Seagate мала права на використання торговельної марки Samsung для вінчестерів протягом 12 місяців після завершення угоди. Мабуть, дві компанії внесли ряд змін в угоду, і Seagate продовжує пропонувати щонайменше чотири продукти Samsung для кінцевих користувачів. У той же час відродження марки Maxtor може свідчити про те, що компанія Seagate почала процес поетапного відмови від бренду Samsung для певних продуктів (а точніше створення їм альтернативи під іншим ім’ям).

Зовнішній накопичувач Maxtor M3 використовує інтерфейс USB 3.0 і пропонує ємність 500 Гбайт, 1 Тбайт, 2 Тбайт 3 Тбайт і 4 Тбайт. Флагманська модель сімейства базується на жорсткому диску Spinpoint M10P в форм-факторі 2,5 “/ 15 мм з п’ятьма 800-Гбайт пластинами, які використовують черепичний магнітний запис. Жорсткий диск має швидкість обертання шпинделя 5400 оборотів в хвилину і екіпірується 16 Мбайт кеша. Моделі Maxtor M3 меншою ємності використовують інші накопичувачі, при цьому молодші моделі в сімействі тонше і коротше старших. Maxtor M3 поставляється з програмним забезпеченням AutoBackup і SafetyKey для автоматичного резервного копіювання і захисту.