Капелан ВПС США зустрівся з житомирськими воїнами

У Житомир приїхав Роберт М. Гікс – консультант з навчальних програм Університету військово-повітряних сил США, співзасновник професійного центру психологічного консультування, професором семінарії у Філадельфії та Міжнародного коледжу на Гавайях, капелан військово-повітряного підрозділу національної гвардії, полковник (у відставці, має 32 роки вислуги), автор десятьох книг.

Він зустрівся з учасниками АТО з Житомира.

“Ми закриємо будь-який рот, будь-якої людини, яка скаже, що “ми вас туди не посилали”. З Іраку не повернулось 19 хлопців. Неочікувано прийшла ця війна. Ми одна із самих миролюбивих націй. Це нав’язана нам війна фашиським режимом. Коли Гітлер анексував Австрію, він теж говорив про мир. На території Донбасу не було жодного Граду, жодного Буку, звідки вони це взяли, з космосу? Скільки вже можна – по локті, по ноги в українській крові? Порушено все, що тільки можна було порушити – Гельсінська угода, Будапештський меморандум, підпис Єльцина про повагу до кордонів. Чому керівництво держави не примушує до формату Будапештського меморандуму? Кожна людина у світі хоче, щоб її поважали, так само як і кожна країна. Я щиро вдячний не лише житомирській міській владі, а й нашим заокеанським партнерам”, – сказав у вітальному слові Роберта Гікса екс-генерал розвідки України.

“Я вважаю себе другом України. Я став капеланом заради грошей. Я був молодим пастором з трьома дітьми і вступив у ВПС на капелана, щоб прокормити родину. Тоді Америка була між війнами. Через декілька років почалась війна в Персидській затоці. Для нас це була дуже швидка війна, адже Америка любить швидкі війни. Нинішні війни стали затяжними. Я консультував, допомагав, піклувався про ветеранів, які страждають від свого військового досвіду. В Іраку я навчився, як піклуватися про поранених у боях. Я сьогодні хочу поговорити з Вами про бойовий стрес”, – сказав Роберт Гікс.