На Житомирщині поліцейські впіймали на крадіжці лісу місцевих та жителя Хмельниччини. Фото

Одразу два факти протиправної діяльності, пов’язаних з деревиною,були виявлені поліцейськими під час проведення комплексного відпрацювання Коростенського району. 

Двоє місцевих жителів були затримані під час крадіжки березових колод, а хмельничанин – з підробленими документами на ліс, який перевозив.

До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від працівниківодного з лісгоспів про те, що невідомі чоловіки складають у вантажний відсікавтівки лісоматеріал.

«Мерседес», на який вказав заявник, працівники слідчо-оперативної групизупинили поблизу с. Межирічки. Керманичем виявився 26-річний житель району, а пасажиром – його 22-річний товариш. Під час огляду автівкиполіцейські виявили у відсіку березові колоди, на перевезення яких умолодиків не було жодних документів.

У ході з’ясування походження лісоматеріалів чоловіки таки зізналися, що улісі випадково натрапили на «нічийні» колоди і вирішили їх привласнити.

Вантажний «Мерседес» разом з деревиною було вилучено. За фактомкрадіжки (ст.185 ККУ) розпочато кримінальне провадження.

Того ж дня поблизу с. Веселівки правоохоронці зупинили вантажівку «ДАФ»,керманич якої перевозив 36 м3 дубових колод. 

Утім документи, які 40-річний житель Хмельницької області надав на перевірку, викликав у поліцейськихпідозри щодо справжності. Зокрема, не відповідала дійсності інформація,вказана у шляховому листі.

Вантажівку з деревиною було вилучено до місцевого відділу поліції.

Усі обставини, а також походження колод дуба з’ясовуються у рамкахрозпочатого за ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів табланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ кримінального провадження.