На Житомирщині поліція розслідує випадки незаконої вирубки дерев

У перші дні листопада правоохоронці виявили 4 факти нелегальних порубок дерев на території області.

1 листопада до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про можливе перевезення незаконно добутої деревини. Під час перевірки отриманої інформації працівники поліції зупинили на автошляху поблизу с. Ушомира автомобіль Volkswagen LT під керуванням 24-річного жителя смт Ємільчиного.

У ході огляду поліцейські виявили у транспортному засобі 19 дубових колод довжиною понад 3 м кожна. Жодних документів, які б підтверджували законність заготівлі та перевезення деревини, чоловік не надав. За таких обставин автомобіль із вантажем було доставлено до Коростенського відділу поліції.

Наступного дня до цього ж відділу поліції надійшло повідомлення з місцевого лісгоспу про виявлення незаконної вирубки 12 дерев породи дуб поблизу с. Корми. За висновками лісників, правопорушення, імовірно, було вчинено упродовж кількох останніх днів.

Також повідомлення про незаконну порубку лісу надійшло до Лугинського відділення поліції з місцевого лісгоспу. Встановлено, що в Радогощанському лісництві було самовільно вирубано 15 дубів.

Про те, що у Червоновільському лісництві невідомі здійснили незаконну порубку 16 сосен, до Новоград-Волинського відділу поліції повідомили працівники лісового господарства.Нині за усіма фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Як повідомляють у поліції, законодавством за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.