На Житомирщині пожежники гасили склад ветлікарні з отрутохімікатами та сіном

До Служби порятунку «101»24 листопада о 00:55 надійшло повідомлення про пожежу в складській будівлі районної ветлікарні у смт Пулини.

Рятувальників викликала місцева мешканка, яка вийшла на вулицю та побачила охоплену вогнем споруду, розташовану неподалік. За вказаною адресою виїхали бійці 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вони встановили, що горить дах складської будівлі на площі 50 кв.метрів та всередині споруди зайнялись дрова. Також пориви сильного вітру створювали загрозу розповсюдження вогню на інші приміщення, У одному з них знаходились отрутохімікати невідомого походження, а у іншому 200 кг сіна.

Оцінивши обстановку, керівник гасіння пожежі прийняв рішення про залучення додаткових сил та засобів для підвозу

води й недопущення подальшого поширення полум’я.

Пожежу локалізовано о 01:20. Після чого рятувальники продовжили заходи щодо гасіння та розбирання тліючих матеріалів, а також цілеспрямованого контролю місця пожежі з метою недопущення повторного займання.

О 09:00 пожежа була остаточна ліквідована.. Бійці ДСНС запобігли розповсюдженню вогню по всій площі споруди, а також врятували легковий автомобіль, що знаходився неподалік та 4 гумові автопокришки. Вогнем знищено 17 м куб дров, 200 кг сіна, а також перекриття і покрівлю на площі 50 м кв. Загиблих і травмованих не має.

Загалом до ліквідації пожежі залучалося 6 чоловік особового складу рятувальників та 2 одиниці пожежної техніки.

Наразі всі остаточні обставини події встановлюються фахівцями.

У ДСНС України у Житомирській області