На Житомирщині судитимуть поліцейських за створення злочинної групи, яка продавала наркотики

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи, до складу якої входили три поліцейські Житомирського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Житомирській області, яка здійснювала незаконний збут наркотичних речовин наркозалежним особам на території вказаної області та, у подальшому, вимагала грошові кошти від цих осіб за не притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

У травні 2016 року старший оперуповноважений залучив двох своїх колег та створив організовану злочинну групу. Під час вчинення злочину, кожен учасник чітко виконував відведену йому роль.

З метою конспірації, вони проводили ретельний огляд місцевості, де планувалось передати неправомірну вигоду. Зазвичай, це були малолюдні місця – недобудовані споруди.

На початку червня після отримання чергової частини неправомірної вигоди, їх злочинна діяльність була припинена військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно з Управлінням Служби безпеки України та Управлінням внутрішньої безпеки в Житомирській області Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Усіх членів організованої групи затримано.

Трьох поліцейський судитимуть за ч.3 ст. 28 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 307 КК України. Їм загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.