Обласна рада звернеться до ВР та Уряду з проханням зберегти патронажну службу Червоного Хреста

1-го листопада відбулося засідання президії обласної ради. Голова обласної ради Володимир Ширма повідомив про те, що на розгляд чергової сесії вноситься 15 питань.

Члени президії узгодили окремі питання та проекти рішень, зокрема щодо внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.
За пропозицією заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути та голови обласної організації Червоного Хреста Олександра Богдана, президія одноголосно погодила внесення до порядку денного сьомої сесії обласної ради Звернення депутатів Житомирської обласної ради до Голови ВРУ, Прем’єр – Міністра України щодо збереження патронажної служби Товариства Червоного Хреста України. 

Підставою для цього став лист Міністерства охорони здоров’я України про скорочення фінансування патронажної служби з жовтня 2016 року з подальшим згортанням фінансування взагалі. 

Варто зазначити, що на Житомирщині медико-соціальну допомогу надають 135 медичних сестер та 31 молодша медична сестра. У 2015 році медико-соціальну допомогу вдома отримали більше 9 тисяч хворих, з них майже 3 тисячі – інваліди війни та праці, учасники війни. 

Також в ході засідання президії Володимир Ширма вручив депутату обласної ради, голові постійної комісії з питань з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ірині Костюшко диплом Міністерства АПК та продовольства України з нагоди Дня працівників харчової промисловості. 

Участь у роботі засідання взяли голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук. 

7 сесія обласної ради розпочне свою роботу о 10.00 год. 4 листопада 2016 року.

Прес-служюа обласної ради

1 6presid011116
1 3presid011116
1 4presid0111161 5presid011116

1 1presid011116