Прокуратура Житомирщини довела в апеляційній інстанції незаконність надання в оренду понад 12 га землі водного фонду

Доводи прокуратури Житомирської області щодо незаконності надання в оренду земельної ділянки водного фонду площею 12,3 га у Ємільчинському районі апеляційним судом області визнано обґрунтованими, скасовано незаконні розпорядження райдержадміністрації та зобов’язано орендаря повернути земельну ділянку.

Установлено, що розпорядженням голови Ємільчинської райдержадміністрації у 2008 році неправомірно надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки водного фонду в оренду. У подальшому було затверджено проект землеустрою щодо відведення 12,3 га землі водного фонду із земель запасу Варварівської сільської ради та передано її в оренду строком на 25 років фізичній особі для рибогосподарських потреб.

Такими діями райдержадміністрація перевищила свої повноваження, оскільки, відповідно до вимог Земельного кодексу України та чинного законодавства, повноваженнями щодо передачі у користування земель зазначеної категорії наділені обласні державні адміністрації.

За принципової позиції прокуратури, касаційну скаргу прокуратури області задоволено в апеляційній інстанції та прийнято рішення про припинення незаконної оренди земель водного фонду.