​Протягом п’яти днів житомирянам безкоштовно показували документальні фільми

У Житомирі завершився XIІI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

У рамках фестивалю з 8 по 12 листопада у кінотеатрі «Україна» безкоштовно показували документальні стрічки про права людини та проблеми незахищеності суспільства.

Протягом п’яти днів у Житомирі представили вісім документальних стрічок. Загалом цьогорічний Мандрівний фестиваль запропонував глядачам насичену програму фільмів, що порушують питання, спільні як для України, так і для всього світу. Це – історії про громадську активність, насильство, стосунки батьків та дітей, історії з життя людей різного соціального статусу.

Організаторами фестивалю у Житомирі стала молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» у співпраці з Житомирською міською радою та Головним територіальним управлінням юстиції в Житомирській області.

«Цей фестиваль вражав своєю насиченістю проблем про незахищеність суспільства в світі, порушення прав людини, про свободу. На жаль, один день довелось пропустити. Але те, що я встигла побачити залишило багато нагод задуматись. Я вважаю, що цей фестиваль зібрав усі найактуальніші зараз теми і кожну відкрив так, аби змусити щось збагнути нове, стати більш уважнішим до себе, до оточуючих, зрозуміти глобальність буденних проблем», – своїми враженнями поділилася Катерина.

«Кінострічки, які я побачив були дійсно цікаві. З великим задоволенням прийду на цей фестиваль у наступному році. Але мені було трішки не зручно з часом, на три години у робочий день у мене не завжди виходило приходити, хоча й хотілося». – розповів Валентин.

Чумальчук Марія