Ремонтом доріг навколо Житомира вже хочуть зайнятись фірми із 40 країн

На участь в тендері по ремонту обходів навколо Житомира свої заявки подало безпрецедентну кількість учасників з 40 країн, серед них – Словенія, Польща, Македонія, Італія, Азербайджан, Білорусь, Туреччина, Чехія, Угорщина, Ізраїль і Китай.

Про це в колонці на ЦТС написала директор ДП “Укрдорінвест” Олена Криворучко.

При цьому, заявки від турецьких фірм складають чверть від усіх поданих. Зокрема, турецьке спільне підприємство Taisei / Kumagei-Gama-Nurol, яке також подало заявку відомо тим, що займалося спорудою тунелю під Босфором, вартість проекту якого досягала 3,5 мільярда доларів.

“Сьогодні ми спостерігаємо високий рівень конкуренції між іноземними компаніями за реалізацію проектів в нашій країні. Більш конкретний приклад – реконструкція обходів Житомира. Протягом тижня з моменту публікації запрошення до попередньої кваліфікації учасників, нами було отримано 40 заявок від компаній, які зацікавлені брати участь в тендері.

Такого не було ніколи і це безпрецедентний випадок. Зазвичай показник не піднімався вище 5, максимум 10 зацікавлених фірм”, – зазначила Криворучко.