Розенблат Ляшку: декларування розділило парламентарів на чесних та нечесних

Так народний депутат Борислав Розенблат відповів головному радикалу країни, коли той намагався присоромити своїх колег їхніми деклараціями.

Словесна перепалка між народними депутатами сталася вранці, 1 листопада, у Верховній Раді, передає прес-служба нардепа.

Лідеру Радикальної партії не сподобалося, що його виступ не хочуть слухати. Привернути увагу нардепів, зокрема, і мажоритарника від Житомира – Борислава Розенблата, він намагався пасажем про відтинання голів високопосадовцям:

«Я розумію, що всі ви захоплені обговоренням електронних декларацій. Можливо, ділитеся враженнями від один одного декларацій. Але я просив би хвилину уваги! Слухайте, глухарі!.. Розенблат! Ти чуєш історію французької королеви, яка рекомендувала людям їсти тістечка, їй відтяли голову. От, якщо вам буде смішно, якщо ви не почуєте, що я вам зараз скажу – вам теж всім відтянуть голову. Тому замовкніть і слухайте!».

Далі полилися ріки популізму про «розшарування суспільства» та «абсолютну відірваність політичного класу від народу».

Борислав Розенблат у відповідь нагадав Олегу Ляшку про його власну декларацію і про те, що дуже легко «рвати на собі сорочку» і нібито відстоювати інтереси простих людей, коли головний популіст парламенту сам їздить на люксовому авто та проживає у заміському палаці:

«Я дуже добре, Олег Валерійович, знаю історію Франції, але я хочу просто вам нагадати інше. Електронне декларування не розділило парламент на багатих і бідних, воно розділило на чесних і нечесних депутатів. Чесні депутати можуть вийти сюди на трибуну, піти на телебачення, подивитися в очі людям на своєму мажоритарному окрузі і сказати: да, це мої статки, я їх заробив і в мене є декларація на кожен долар чи гривню, яку я заробив. А нечесний буде на собі рвати сорочку, розповідаючи про погане життя людей, буде ходити по всьому світу і розповідати, як тяжко жити, але при цьому сам їздитиме на люксових автомобілях, житиме в заміських палацах… То я просто хочу всіх депутатів закликати – будьте чесними перед собою, будьте чесними перед суспільством і, повірте мені, люди знають своїх героїв», – відповів Розенблат.

Нагадаємо, сам Олег Ляшко задекларував дві квартири в Києві – на 367,20 і 95,50 кв. м., шість ділянок по 210 кв. м. в с. Княжичі Київської області, на рахунках у нього лежать 2 млн. грн, а готівкою – 940 тисяч доларів, 130 тисяч євро і 1,65 млн. грн. В смт Козин Київської області Ляшко з 2015 року орендує будинок на 215,90 кв. м. та земельні ділянки по 450 і 142,3 кв. м. Його дружина Росіта має 200 тисяч доларів, 40 тисяч євро та 760 тисяч гривень готівкою. При цьому до обрання нардепом у 2006 році Олег Ляшко працював на різних посадах у ЗМІ.