Скасування віз до ЄС для українців залежить від “стилістичних переговорів” європейців, – Порошенко

Президент Петро Порошенко стверджує, що на саміті Україна – ЄС в четвер українській делегації не було поставлено жодного запитання щодо виконання зобов’язань для скасування віз.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з керівниками європейських інституцій, передає Українська правда.

“Зазвичай складні питання ставилися Україні щодо виконання зобов’язань. Можу наголосити, що на сьогоднішній день, під час сьогоднішнього саміту Україні не було задано жодного питання. Україна чітко і в повному обсязі виконала всі взяті на себе зобов’язання”, – сказав він.

“І це перший саміт, коли не Україні ставлять запитання, а ми, українська делегація, ставим питання нашим партнерам з Європейського союзу з проханням своєчасно виконати взяті на себе зобов’язання”, – додав Порошенко.

Він додав, що безпосереднє запровадження безвізового режиму залежить тепер не від України, а від домовленостей між керівними європейськими інституціями, які він назвав “стилістичними переговорами”.

Порошенко також висловив задоволення з приводу заяви президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера щодо необхідності надати Україні безвізовий режим до кінця року.