Скаути Житомира провели патріотичну акцію «Базар 21-го»

У селі Базар на Житомирщині 19-20 листопада відбулось патріотичне зібрання молоді «Базар 21-го». 

Метою зустрічі було відзначення дев’яносто п’ятої річниці Другого Зимового походу (Листопадового рейду) Армії УНР та вшанування пам’яті вояків, що загинули у нерівнім бою проти 9-ї Кримської кавалерійської дивізії Г. Котовського.

Разом з тим, завданням акції є не тільки вшанувати пам’ять героїв тих буремних подій та поширити серед пластунів і гостей культ героїв Базару, який, на жаль, сьогодні призабутий, а також дати можливість молодому поколінню показати наскільки вони готові захищати свою країну, особливо у цей складний для України час. Тому у програмі, зокрема, були передбачені стрільби, мистецтво ближнього бою, надання першої медичної допомоги, цікаві історичні гутірки, нічні співи, дискусії та ігри, а також тематичний квест і ще багато цікавих сюрпризів.

«Управління у справах сім’ї молоді та спорту підтримало поїздку житомирських представників скаутської організації «Пласт», до якої долучилося більше 30 учасників», – розповіла начальник управління сім’ї молоді та спорту Ірина Ковальчук.

На патріотичне зібрання з’їхалося понад 80 пластунів з дев’яти регіонів України. 

Прес-служба міської ради