Створено прототип лазерної бритви

Лазерні технології розвиваються вже не один десяток років. Перейшовши до нас з наукової фантастики в реальний світ, вони міцно закріпилися в нашому повсякденному житті. Але незважаючи на роки розробок і вдосконалень один аспект пов’язаний з лазерними технологіями все ж упущений. Де, питається, лазерні бритви? Лазерна епіляція існує, так. Але це інше. Для догляду за нашим тілом і зокрема особою нам як і раніше доводиться користуватися бритвами з металевими лезами. На щастя незабаром все може змінитися.

На краудфандінговой майданчику Kickstarter стартував проект розробки лазерної бритви Skarp Laser Razor, де замість традиційного леза з металу бритва використовує лазер, що забезпечує неймовірно чисте гоління, а як бонус ще й виключає наслідки подразнення шкіри, властиві після використання звичайних  бритв.

Прототип технології лазерної бритви представила компанія Skarp Technologies з Каліфорнії. Хлопці хочуть зібрати 160 000 доларів (а зібрали вже майже 500 тисяч), щоб перейти від концепту до виробництва.

«На перший погляд лазерна бритва виглядає як звичайна (хоча і вельми стильна). Але на цьому схожість закінчується. Основний же принцип гоління не змінювався останні 5000 років », – йдеться в коментарі до проекту.

«Ми хочемо прогресу. Але для цього потрібно вибрати принципово новий підхід. Бритва Skarp побудована з використанням технології IPL (інтенсивно пульсуючого світла), розробленої керівником проекту Морганом Густавссона ще в 1986 році і до цих пір застосовується в косметичній індустрії, і замість звичайного леза задіє маленький лазер, що забезпечує неймовірно чисте гоління. У порівнянні зі звичайними бритвами Skarp Razor має ряд переваг».

Як працює лазерна бритва? Хлопці з Skarp Technologies виявили, що у всіх типах волосся присутні Хромофор (особлива група атомів, що відповідає за колір волосся і поглинає електромагнітне випромінювання). При впливі на них лазером, волосся видаляється.

Та все ж, поки вчені думають над новими бритвами в моді й надалі традиційні, що перевірені часом. Продукція бренду Merkur  залишається топовою серед чоловіків.