​Свято наближається! Як житомиряни готуються зустрічати червоного вогняного півня

Свято наближається.  2017–й рік  рік червоного вогняного півня. Гороскоп говорить, що “події на політичній арені і в економіці країн в цьому році обіцяють бути яскравими, адже стихія Вогню все підсилює і в минулі часи в такі роки навіть проходили революції”.

Воно й не дивно, адже 100 років тому 1917–року наша держава потрапила в окупацію і тільки в 1991–му році отримала суверинітет.

Репортер запитав у житомирян, як вони зустрічатимуть 2017–й рік червоного вогняного півня.

­­­­­­­– Де ви плануєте святкувати Новий Рік?

– Я вважаю, що найкраще святкувати у сімейному колі. Адже коли ти працюєш або навчаєшся, і з сім’єю проводиш мінімум свого часу, такі свята справді допомагають налагодити або створити більш теплі стосунки з родиною, – Єлизавета, 18 років.

– Скільки приблизно фінансів ви плануєте витратити на підготовку до Нового Року?

– Так як у нас сім’я невелика, і ми не так широко святкуємо, то близько 500 гривень піде на закупівлю до свята, – Ірина, 48 років.

– Порівнюючи з минулими роками, чи підвищився рівень витрат на підготовку до Нового Року?

– Звісно. Особливо мене здивувала ситуація, коли я нещодавно зайшла до магазину, запитати скільки коштує гірлянда для ялинки, яка по суті нічим особливим не виділяється, і коли мені відповіли, що вона коштує 900 гривень, у мене просто був шок, – Раїса Петрівна, 60 років.

– Ви плануєте купувати живу ялинку до Нового року або штучну?

– Живу. Минулого року ми купували велику ялинку за 100 гривень, і в принципі я була більш ніж задоволена. Маю надію, що цього року ціни на ялинки будуть адекватні, – Даша, 29 років.

– Яка локація ялинки вам більше до вподоби: на майдані Перемоги чи на площі Корольова?

– Звичайно на Корольова. Справа в тому, що на майдані Перемоги постійний рух транспорту, і це не зручно, а на Корольова все дуже комфортно і спокійно, – Алла Миколаївна, 64 роки.

– Чи хотіли б ви новорічні заходи на площі Корольова, як минулого року?

– Я не проти. Мені подобається атмосфера свята, те що люди там привітні і веселі. З друзями я там постійно відпочивав. Якщо цього року організують такі заходи, я із задоволенням їх відвідаю, – Олександр, 22 роки.

Наумова Лєра 

Савін Віталій