У Казахстані помер 39-річний футболіст, що колись грав у житомирському “Поліссі” та донецькому “Шахтарі”

Екс-захисник збірної Казахстану з футболу Віталій Артемов помер після тривалої хвороби на 39-му році життя, повідомляє кореспондент Vesti.kz.

Вихованець Темиртауського футболу починав кар’єру в рідному “Булат”, потім грав в “Кайрат-ЦСКА”. На початку 2000-х Віталій підписав контракт з донецьким “Шахтарем”, але в складі першої команди провів всього один матч, тому грав за дубль і переходив в оренду в клуби “Полісся” (Житомир), “Вінниця” і кіровоградську “Зірку”. У 2003 році Артемов виступав за “СКА-Енергію” з Хабаровська.

Повернувшись на батьківщину, захисник грав за “Кайрат”, в складі якого в 2004 році став чемпіоном Казахстану. У 2007 році Артемов перейшов в “Астану”, а в наступному сезоні виступав за “Шахтар”, де в одній з ігор отримав травму, що змусило його перервати кар’єру на рік.

У 2011 році захисник повернувся в рідний “Булат” і на півтора року став лідером і капітаном команди. Однак в сезоні-2012 Артемов отримав травму, через яку вирішив завершити кар’єру.

За збірну Казахстану він провів п’ять ігор, виступав і за молодіжну збірну, в складі якої брав участь у чемпіонаті світу з футболу в 1999 році в Нігерії.