У Новоград-Волинському керівництво військової частини продавало пальне, призначене для АТО

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з військовою прокуратурою викрили керівників однієї із військових частин Новоград-Волинського.

Ті займались реалізацію паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб антитерористичної операції.

До корупційної схеми були залучені командир в/ч, начальники служби та складу паливно-мастильних матеріалів, а також працівник складу – кум командира.

“Правопорушники підробляли офіційні документи, за якими списували дизельне пальне та бензин на військову техніку, яка знаходилася у районі АТО. Нібито «використане» пальне у 200-літрових бочках вони повертали з АТО на Житомирщину та продавали за заниженою ціною (у середньому 15 гривень за літр) приватним підприємцям. Щомісяця «ділки» списували до п’яти тонн дизелю та бензину”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників під час реалізації трьох тонн пального, завезеного 10 листопада з Луганської області.

Під час обшуків, проведених у Новограді-Волинському та за місцем дислокації підрозділів військової частини на Луганщині, вилучено підроблені документи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.