У Житомирі подали до суду на перейменування вулиць

Член обласної організації ветеранів Інокентій Челпанов подав до суду на розпорядження мера Житомира Сергія Сухомлина щодо перейменування вулиць.

Про це в блозі написав журналіст Сергій Форест. 

Днями відбулося перше засідання.

Голова обласної організації ветеранів Олександр Защітніков каже, що ветерани вкрай обурені рішенням влади про перейменування вулиць у Житомирі, а також зняттям пам’ятників і пам’ятних знаків. Дії мера вони вважають незаконними.

Защітніков посилається на Український інститут національної пам’яті та заявляє, що такі люди, як генерал армії Іван Черняховський були справжнім українцями і героями, людьми, якими ми повинні пишатися.

Натомість, в Україні виконується Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, згідно якого зупиняється прославлення діячів комуністичної системи, яка вчинила геноцид українців в 20-му столітті, знищуючи українців, які втілювали право українського народу на самовизначення, розвивали українську культуру, українських селян, які були господарями своєї землі. 

Будучи силоміць приєднаною до СРСР, знекровлена Голодомором, депортаціями, репресіями, розстрілами, Україна перебувала в окупації і по сьогоднішній день відчуває на собі агресію держави Росія.