​У центрі крові відбулась вампіріада

Житомир накрила хвиля донорства. Всі охочі долучаються до благодійного проекту Blood Challenge. 

Небайдужі житомиряни можуть завітати до Обласного центру крові у Житомирі за адресою вул. Кибальчича, 16для подальшого донорства. Таким чином у день донорства та ще одного дня протягом року надається офіційне звільнення від роботи, занять тощо.

Основну силу «вампіріади» складають студенти, що різноманітними шляхами популяризують донорство. Так, наприклад, студентство ЖДУ ім. І. Франка взяло участь у проекті за допомогою своєрідної естафети. Історичний факультет передав естафету ННІ філології та журналістики. Потім виклик прийняли Соціально-психологічний факультет, ННІ іноземної філології та Природничий факультет. Залишаються ще ННІ педагогіки, Факультет фізичного виховання і спорту та Фізико-математичний факультет.

Blood Challenge проходить під слоганом «Ми з тобою однієї крові». Саме цей напис є на браслетиках, які дарують донорам на пам’ять. Подробиці на цю тему можна знайти за тегами #мизтобоюоднієїкрові та #bloodchallengeу соцмережах.

Всі учасники повинні ознайомитися з правилами, протипоказаннями до донорства та притримуватися дієти. До участі в естафеті допускаються лише повнолітні особи з вагою більше 50 кг. Обов’язковою є наявність ідентифікаційного коду та паспорту. Детальніше про донорство, протипоказання та дієту можна прочитати за посиланнями:

Зацепіна Марина