В ЄС боротись із російською пропагандою будуть просвітою та підтримкою свободи ЗМІ

Європарламент прийняв резолюцію щодо протидії пропаганді з боку Росії і терористичного угрупування Ісламська держава. Про це повідомляє DW.

“Відповідати в ЄС збираються не контрпропагандою, а просвітою і підтримкою свободи ЗМІ. За прийняття документа на засіданні в Страсбурзі в середу, 23 листопада, проголосували 304 депутати, проти висловилися 179 парламентаріїв, 208 утрималися”, – зазначає видання.

У документі зазначено, що влада РФ веде пропаганду проти Євросоюзу і країн Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна, – ред.).

“Російський уряд застосовує широкий спектр інструментів, зокрема аналітичні центри та фонди (наприклад” Русскій мір “), спеціальні держустанови (наприклад Росспівробітництво), багатомовні телекомпанії (наприклад РТ), псевдоновостні агентства і мультимедійні сервіси (зокрема Sputnik), міжнародні соціальні та релігійні групи, соціальні мережі та інтернет-тролів для того, щоб поставити під сумнів демократичні цінності, внести розкол в Європу, заручитися підтримкою на внутрішній арені і створити в країнах “Східного партнерства” ЄС враження недієздатності їх держструктур”, – йдеться в тексті резолюції.

Згідно з текстом постанови, Європарламент закликає Єврокомісію і країни-члени ЄС збільшити фінансування “демократичних інструментів ЄС”, що підтримують свободу ЗМІ в країнах “Східного партнерства” та Росії.

Один з розробників проекту резолюції Європарламенту по боротьбі з російською пропагандою, глава фракції зелених Ребекка Хармс заявила, необхідно протистояти російській пропаганді, яка може чинити деструктивний вплив на ЄС.