В Житомирській області відзначать День Гідності та Свободи

В Житомирській області затвердили план заходів до Дня Гідності та Свободи.

Про це йдеться в розпорядженні голови ОДА за 26 жовтня, що з’явилось сьогодні.

Основні заходи припадуть на дату відзначення цього Дня – 21 листопада.

Нагадаємо, День Гіідності та Свобооди – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

План заходів:

Забезпечити проведення у районах (містах) області урочистих та культурно-мистецьких заходів, покладання квітів до пам’ятних місць (поховань, стел тощо) Героям Небесної Сотні за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників Революції Гідності, антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, членів родин Героїв Небесної Сотні, представників громадських об’єднань, волонтерських рухів, молоді, духовенства, засобів масової інформації.
2. Сприяти у реалізації ініціатив громадськості щодо проведення просвітницьких, тематичних інформаційних, навчально-виховних, культурно-мистецьких та інших заходів патріотичного змісту, присвячених Дню Гідності та Свободи.
3. Організувати зустрічі керівників (представників) органів виконавчої влади та місцевого самоврядування із родинами Героїв Небесної Сотні, учасників АТО, сім’ями загиблих учасників АТО.
4. Звернутися до керівників конфесій щодо проведення у релігійних храмах 21 листопада 2016 року панахиди за загиблими Героями Небесної Сотні та учасниками антитерористичної операції.
5. Організувати проведення у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури уроків державності, засідань за круглим столом, лекцій, бесід та інших просвітницьких заходів, присвячених Революції Гідності, її учасникам та значенню цих подій у розвитку громадянського суспільства.
6. Оформити у навчальних закладах, закладах культури, бібліотеках тематичні полиці, виставки документів та матеріалів, присвячені Дню Гідності та Свободи.
7. Ужити додаткових заходів щодо упорядкування об’єктів, пов’язаних із подіями Революції Гідності, пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань загиблих під час Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті, полеглих у боях за свободу та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, підтримання їх у належному стані.
8. Забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи та сприяти у виготовленні і розповсюдженні тематичної соціальної реклами.
9. Сприяти учасникам революційних подій в Україні у 2013-2014 роках, антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, членам родин Героїв Небесної Сотні, представникам громадських об’єднань в участі у заходах, які проходитимуть в м. Києві з нагоди Дня Гідності та Свободи (у разі офіційного запрошення).
10. Забезпечити охорону громадського порядку, медичний супровід під час проведення заходів до Дня Гідності та Свободи.
ГУНП у Житомирській області (за згодою), управління охорони здоров’я облдержадміністрації
21 листопада 2016 року