​Верховна Рада скасувала квартальні перевірки підприємств

Верховна Рада скасувала квартальні перевірки підприємств і залишила річні. Як повідомляє кореспондент ЛІГА.net, за закон про основні засади державного контролю в сфері господарської діяльності щодо лібералізації системи державного контролю №2418а в другому читанні і в цілому проголосували 232 депутати.

Передбачено, що планові перевірки проводяться за річним планом, який затверджується органом контролю не пізніше 1 грудня року, що передує плановому. Зміни в річні плани не допускаються. Діюча норма передбачала щорічні або квартальні перевірки, які повинні були узгоджуватися до 1 грудня року, що передує плановому, або до 25 числа місяця кварталу, що передує плановому.

Щорічно до 1 квітня органи контролю готують звіти щодо виконання річних планів за попередній рік. Ця інформація має бути оприлюднена на офіційних веб-сайтах органів контролю, відомості про перевірки вносяться в інтегровану автоматизовану систему державного контролю. Термін перевірки підприємства не може перевищувати десяти робочих днів. Перевірка суб’єктів малого підприємництва не може бути довше п’яти днів. Сумарна тривалість усіх перевірок підприємства протягом року не може перевищувати 30 робочих днів. Якщо мова йде про суб’єкти малого підприємництва – 15 робочих днів.

Позапланові перевірки допускаються в разі виявлення та підтвердження недостовірних даних, заявлених суб’єктом господарювання в документах обов’язкової звітності. Також така перевірка можлива при зверненні фізичної особи про порушення, які завдали йому шкоди.

Нагадаємо, що даний законопроект був поданий до парламенту в липні 2015 р Законопроект був прийнятий Верховною Радою за основу в листопаді 2015 р

Швидкі кредити для усіх бажаючих на https://ccloan.ua/. Кожен зможе отримати online кредит до 10 000 грн. Звертайтесь.