Волонтер ​Юлія Толмачова – серце Сходу держави

Юлія Віталіївна Толмачова – волонтер з багаторічним стажем, за останній рік, вона здійснила більш ніж 50 поїздок до зони АТО, була нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, та зберегла життя багатьом бійцям, своїми силами та силами небайдужих людей.

Юлія поділилася з Репортером інформацією про свою волонтерську діяльність:

Які складнощі виникають у роботі волонтера?

– В першу чергу – це збір допомоги. За останні півтора року, збір допомоги зменшився приблизно на 85%, люди стверджують, що на сьогодні ми живемо в дуже скрутному становищі, це все я дійсно розумію, проте я вважаю, що якщо врахувати те, що нас триста тисяч населення, якщо кожна людина виділить зі свого бюджету хоча б одну гривню, ніхто суттєво не збідніє, але для волонтера – це можливість купити для бійців хороший тепловізор або автомобіль. Це скоріше просто небажання людей. Всі говорять що вони втомилися, від цього неможливо втомитися, наш регіон не обстрілюють, ми не знаємо що таке війна, ми відчуваємо, що це б’є по нашому гаманцю, але це зовсім різні речі. Основна проблема насправді – це зменшення рівня підтримки, зі сторони людей.

Чи допомагає держава волонтерам фінансово?

– Держава допомагає в тому плані, що зараз набагато краще забезпечена армія. Також нас підтримує Міністерство оборони, завдяки якому хлопці забезпечені харчуванням. Одяг окрема тема, на зиму теплого одягу немає, лише частково, деінде знайдуться черевики або штани. Все інше на плечах волонтерів: автомобілі, оптика, запчастини.

– Мені відомо, що ви неодноразово відвідували Майдан, під час Революції гідності, які у вас спогади про цю подію?

– Надія. Надія була до останнього. Я була на Майдані уже після штурму, було страшно, дуже страшно, але єдине що тримало там людей – це надія. Люди прагнули змін, прагнули щасливого майбутнього, але ніяких позитивних змін не відбулося, змінилася лише влада. Хотіли зміни в кращу сторону, а в результаті отримали війну.

– З вашої точки зору, яке майбутнє чекає Україну?

– Чесно кажучи, я песиміст. Якщо наша влада не змінить свою позицію, то нічого хорошого на нас не чекає. Якщо й надалі будуть підвищуватися ціни, якщо і надалі будуть рости тарифи на комунальні послуги, то для нас це все закінчиться дуже плачевно. Я не бачу перспектив і майбутнього, я бачу те, що відбувається на фронті, якщо продовжиться ігнорування війни, яка очевидно для когось вигідна, то дійсно, ніяких позитивних наслідків ми не побачимо.

Варто додати побажання волонтерам, а саме – наснаги та терпіння, адже сила у єдності.

Лєра Наумова

Подарунок від Сашка Штильгойза бійцям, збірка віршів і цукерки

Шматок міни, від якої загинув замкомандир роти на шахті Бутівка

Подарунок лялька-оберіг від бійців

Портрет Юлії, подарований одним із бійців