Вищий господарський суд України підтримав Кабмін та не задовільнив вимоги житомирського підприємства

Вищий господарський суд України залишив у силі рішення суду апеляційної інстанції, яким визнано безпідставними вимоги приватного підприємства щодо стягнення на його користь понад 3 млн грн із бюджету.

Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

Згідно інформації, ПП «Реалспецсервіс», будучи набувачем цілісного майнового комплексу загальною площею 5,4 тис кв.м., розташованого у м. Житомирі, відремонтувало приміщення, оцінивши вартість виконаних робіт на суму 3,2 млн грн.

Згодом право власності на нерухомість у судовому порядку було визнано за Кабінетом Міністрів України та повернено комплекс до державної власності. Приватне підприємство заявило позов про стягнення з Держбюджету 3,2 млн грн, який задоволено господарським судом м. Києва.

Зазначене рішення Кабінетом Міністрів України оскаржено в апеляційній інстанції.

Зокрема, колегія суддів, дослідивши матеріали справи, прийшла до висновку, що рішення суду першої інстанції прийнято із неправильним застосуванням норм матеріального і процесуального права та відмовила у задоволенні позову.

Рішення суду апеляційної інстанції приватним підприємством оскаржено у касаційному порядку, проте Вищий господарський суд України підтримав позицію прокуратури області та Кабміну.