Виставку «Три революції» відкрили у Житомирі

З нагоди Дня Гідності і Свободи, а також до Дня студента 21 листопада 2016 року в Житомирській міській раді відкрили фотовиставку «Три революції», присвячену переломним подіям в історії України, в яких молодь масово і активно проявляла свою громадську позицію, виборюючи краще майбутнє для своєї держави.

Революція на граніті 1990 року (голодування студентів, головною метою якого було встановити українську владу в УРСР задля здобуття незалежності України).

Помаранчева революція 2004 року (протести, страйки, пікети, мітинги в Україні, спричинені обуренням населення фальсифікаціями на виборах президента).

Революція Гідності 2013-2014 року (найбільша і наймасштабніша в історії незалежної України боротьба за своє право жити у вільній європейській країні).

Всі ці події зображені на світлинах фотографа Алекса Заклецького та депутата Верховної Ради України Олеся Донія. Мета цих фото – показати вагомий внесок української молоді в розвиток України.

Саме тому на відкритті виставки відбулося нагородження найактивніших студентів у чотирьох номінаціях: «Лідер студентського самоврядування», «Кращий науковець», «Кращий спортсмен», «Кращий волонтер». 

За сумлінну громадську працю молодих житомирян було нагороджено почесними дипломами та призами.

Нагороджували студентів міський голова Сергій Сухомлин, його заступник Матвій Хренов, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Микола Крук, а також депутат Житомирської міської ради, волонтер Ольга Пашон.

Сергій Сухомлин у своїй привітальній промові закликав молодь не боятися самій ставати частиною влади і приходити на засідання міської ради, щоб внести свій вклад у розвиток 

Юлія Оріховська