​Як вибрати твердопаливний котел?

Найбільш зручним засобом для опалення приватних і заміських будинків є твердопаливний котел. Пов’язано це з тим, що підключення будинку до системи центрального опалення не завжди виявляється реальним, і є воно далеко не у всіх регіонах країни.

Саме тому на даний момент найбільш доступними видами палива є дрова і вугілля . Давайте розглянемо, якими позитивними якостями володіє твердопаливний котел. Навіть в найсуворіших умовах обігрів приміщення буде постійним, так само, як і безперебійна робота. Купити твердопаливний котел, значить забезпечити себе і своє житло чудовим страхувальним варіантом на випадок виходу з ладу газового котла, а також інших непередбачених ситуацій. Такі котли досить прості у використанні: вам буде потрібно лише додавати дрова чи вугілля в міру згоряння. При виборі твердопаливного котла для вашого будинку ви можете покладатися на допомогу продавця-консультанта, однак, якщо такий можливості немає, то варто орієнтуватися на конкретні рекомендації, які будуть викладені далі.

Що варто пам’ятати, вибираючи  котли тривалого горіння? В першу чергу важливо розуміти, що вибір повинен бути індивідуальним для кожного будинку. Ступінь його потужності повинен підбиратися в залежності від розміру приміщення.

Не варто купувати котел, розрахований на площу в 100 квадратних метрів, якщо ваш будинок набагато більше. В такому випадку економія коштів є вкрай невиправданою, так як спроби вичавити з котла всі можливі ресурси можуть стати причиною його швидкого виходу з ладу.

Аналогічна рекомендація стосується покупки потужного котла для невеликих будинків. В даному випадку ресурс котла буде використаний лише частково, що призведе до неповного згоряння палива, як цього вимагають норми. Частина палива стане осідати в трубі в формі смоли-конденсату..