ZIK покаже український фільм “Жива”

У четвер, 24 листопада, відбудеться найочікуваніша прем’єра осені – у широкий всеукраїнський прокат виходить художній фільм «ЖИВА» режисера Тараса Химича. Телеканал ZIK є офіційним медіапартнером стрічки.

Повнометражний дебют Тараса Химича «ЖИВА» – це фільм, в якому переплелися всі комерційно успішні жанри:драма, історичний, містика, бойовик. Стрічка заснована на реальних подіях та розкриває невідомі сторінки з життя української зв`язкової УПА Анни Попович. Як стверджує команда «ЖИВОЇ», у фільмі – жодної політики та пропаганди, лише долі людей в обставинах та подіях, які нам відомі. Це історія без пафосу, але про важливі для кожного речі. Акценти – на особистості та її виборі, вчинках, думках та почуттях.

Робота на фільмом тривала впродовж 3-х років. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович – у Горганах. Сцени ж допитів – у Львівському національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Під час зйомок було використано передові технології, яких ще не було в Україні: унікальна побудова композиції візуального ряду, оригінальна авторська звукова доріжка, художнє оформлення, використання справжньої техніки та зброї 1940-50-х рр., постановка бойових сцен із залученням найкращих військових консультантів та істориків України.

Нагадаємо, це не перша співпраця ZIKу та Тараса Химича й студії «INVERT Pictures». Навесні цього року в столичному кінотеатрі «Жовтень», а згодом і в ефірі телеканалу демонструвався кіноцикл «Героїчна Україна. Хроніки», в який увійшли п’ять документальних стрічок режисера – «Легіон», «Золотий вересень», «Срібна земля» та дилогія «Хроніки УПА».

Після всеукраїнської прем’єри на широких екранах стрічку «ЖИВА» глядачі ZIKу зможуть побачити також в ефірі телеканалу.