Житомирські рибалки виграли суд першої інстанції

23 листопада 2016 року у Житомирі відбулося засідання Господарського суду. На засідання суду прийшли представники товариства спортивної риболовлі, громадськості Житомира, активісти і депутати Корольовський районної ради.

Предметом судового розгляду був позов житомирських рибалок до Київської фірмі “Пріор Груп”.

Зазначена фірма на Житомирському водосховищі в річці Тетерів почала займатися промисловим виловом риби.

Місцеві рибалки були обурені ситуацією, адже тепер змушені ловити рибу тільки з одного боку річки Тетерів і на відрізку берегової зони близько кілометра.

Раніше, 6 вересня, кілька десятків рибалок прийшли за поясненнями до начальника управління рибоохорони Володимиру Петренко.

Рибалки виступили категорично проти таких угод і зажадали у керівника управління скасувати спеціальний режим для київської фірми. Замість цього отримали відповідь: «Звертайтеся в суд».

І ось вчора відбулося засідання Господарського суду в Житомирі, де суддівською колегією було прийнято рішення задовольнити позов рибалок.

Інша сторона протягом 10 днів може подати апеляцію до суду вищої інстанції. Рибалки і громадськість після суду першої інстанції висловили впевненість, що справедливість восторжествує, і наступні суди залишать рішення суду першої інстанції без змін.

Сергій Форест

Відео: Руслан Мороз