Зловмисників, які викрали людину на Житомирщині, і тримали її в багажнику, залишили під вартою

Без категорії

За принципової позиції прокуратури Житомирської області, апеляційний суд області не задовольнив скарги осіб, підозрюваних у скоєнні низки злочинів, щодо зміни їм запобіжного заходу, натомість залишив у силі ухвали Олевського міськрайсуду, якими 6-м обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави, ще одному – домашній арешт.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Житомирської області.

 Також судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури області щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою – ще одному співучаснику.

Як повідомлялося раніше, прокуратурою області спільно з працівниками Головного Управління Національної поліції в області затримано групу зловмисників та звільнено заручника, якого вони протиправно утримували у багажнику автомобіля, що перебував на автодорозі Київ-Ковель в Олевському районі. Також у транспортному засобі виявлено та вилучено холодну зброю, а за місцем проживання затриманих – автоматичну зброю та боєприпаси до неї.

Група осіб, жителі Київської області та м. Запоріжжя, підозрюються у тому, що на території Олевського району займалися злочинною діяльністю, зокрема, незаконним позбавлення волі людини, незаконним зберіганням вогнепальної зброї, вимаганням тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.146 (незаконне викрадення людини, що потягнуло тяжкі наслідки), ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) та ч. 1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України проводиться ГУНП в області.
Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.