Державні гарантії Житомирському бронетанковому та іншим надали з бюджету, а не з грошей Януковича

На обслуговування державних гарантій Житомирського бронетанкового заводу та інших підприємств галузі виділили 500 млн грн з бюджету, а не через закон про спецкомпенсації, який до цих пір не прийняли

Про це в інтерв’ю програмі “Лівий берег з Сонею Кошкіною” розповів голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Пашинський розповів, що “Народний фронт” відмовився від ультиматуму не голосувати за бюджет-2017, якщо раніше не буде прийнято закон про спецконфіскацію, через домовленості з прем’єром Володимиром Гройсманом.

“Ми провели переговори з Володимиром Борисовичем Гройсманом, тому що політика – це компроміс. Ми прийшли до компромісу. Користуючись нагодою, хочу звернутися до колективу Житомирського бронетанкового заводу, Львівського бронетанкового заводу, Шепетівського ремонтного заводу і багатьох інших, яким я дав обіцянку. Ми закінчили процедуру видачі державних гарантій щодо цих підприємств і домовилися з Володимиром Борисовичем, що в бюджеті на це додатково будуть виділені кошти. Сума невелика, близько 500 млн – на обслуговування державних гарантій. Ми зараз завантажуємо ці заводи, виконуємо обов’язок перед державою – доставляємо в армію зброю, і це нам дає можливість не висувати Гройсману жодних ультиматумів”, – резюмував Пашинський.

Також Пашинський завив, що краще зі спецфонду фінансувати НАБУ.

Нагадаємо,  на прийняття Верховною Радою так званого закону про спецконфіскацію, який передбачає виділення 10 млрд грн на оборонну галузь. Ці кошти, зокрема, мали бути використані на ремонт та відновлення техніки під державні гарантії.

Як ще раніше зазначив голова Комітету з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський, з конфіскованих коштів Януковича 10 млрд грн піде на оборону, 18 – на соціальні витрати.

Як писав Репортер, сьогодні вночі ВР прийняла бюджет на 2017 рік.