Довготривала оренда – поради

Причин, за якими люди знімають житло в тому чи іншому місті на тривалий термін, може бути безліч. Хтось приїхав  на навчання або роботу, хтось недавно створив власну сім’ю і хоче жити окремо від батьків; часто організації орендують квартири для проживання іногородніх фахівців, які приїжджають в тривале відрядження. Незважаючи на те, що пропозиціями «здаю квартиру в довгострокову оренду» рясніють і газети, і Інтернет, і ТВ-реклама, зняти відповідне житло легко і швидко, та ще в тому районі, який потрібен, буває непросто

Перше, що потрібно завжди пам’ятати: на ринку оренди житла, як і в інших найбільш затребуваних сферах, мешкає чимало шахраїв. Тому, яким би привабливим вам не здавалося оголошення, і якою б привабливою не була запропонована плата, не варто довіряти першоій ліпшій пропозиції. 

У вас є два варіанти: шукати квартиру самостійно або довірити вирішення цього питання досвідченим ріелторам. 

Рекомендуем всем одесситам или тем, кто собирается поселиться в “жемчужине” возле Черного моря сайты недвижимости в Одессе. Доверяйте профессионалам. 

Довгострокова оренда житла з допомогою ріелтора

Все, що вам потрібно – звернутися до  фахівців, детально викласти ваші уподобання щодо району, поверху, площі і рівня комфорту орендованої квартири, а також назвати бажану вартість оренди. І, зрозуміло, залишити контакти для зв’язку: адреса електронної пошти та номер телефону. Причому зробити це ви можете прямо на  сайтах – і спокійно чекати,  А якщо в даний момент потрібний вам варіант відсутній в базі  компаній, вони оперативно підберуть його, зв’язавшись зі своїми колегами.

Самостійна оренда квартири

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатній час, щоб вибрати з тисяч пропозицій одне-єдине, можна зайнятися пошуком житла самостійно. Однак при цьому вам доведеться витратити не один день на те, щоб оглянути підходящі варіанти, зустрітися з господарями, обговорити умови проживання та оплати.

Але навіть якщо ви досить швидко знайдете оптимальну для вас квартиру або кімнату, ще не факт, що вам попадеться сумлінна господар. Чимало випадків, коли шахраї, які уклали договір довгострокової оренди з власником квартири, примудряються по кілька разів здавати її різним людям, беручи при цьому передоплату. А коли орендар намагається вселитися в квартиру, за оренду якої він вже заплатив, з’ясовується, що там живуть зовсім інші люди, причому на законних підставах.

Припустимо, вам пощастило: ви без проблем знайшли зручне і недороге житло, уклали договір довгострокової оренди, внесли передоплату і вже заселилися в квартиру. І раптом господарі з якихось причин змінюють свої наміри, передумують здавати житло і просять вас з’їхати. Яким чином ви будете відстоювати свої права? Через суд – довго, а весь цей час вам потрібно десь жити. Та й грошей на оренду іншого житла у вас може не виявитися: передоплату-то ви вже віддали колишньому господареві.

Таких неприємних несподіванок може бути багато, і всі вони відбувалися і, на жаль, продовжують відбуватися з орендарями регулярно: від шахраїв у цій сфері застрахуватися важко. Однак важко – не означає неможливо.