Коростенські пільговики скаржаться, що автостанція недає їм безкоштовних квитків

Без категорії

Коростенські чорнобильці звернулися з відкритим листом до голови ОДА Ігоря Гундича, в якому просять звернути увагу на випадки недотримання в районі законодавства щодо проїзду пільгових категорій населення.

“Голові Житомирської обласної державної адміністрації

Гундичу І.П.

Шановний Ігоре Петровичу!

З глибокою надією та сподіванням звертається до Вас голова ради громадської організації «СОЮЗ ВЕТЕРАНІВ ЛІКВІДАЦІЇ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ» Юшкевич Віталі Федорович.

До нашої організації надходить безліч скарг від інвалідів війни, інвалідів чорнобиля (першої категорії), ліквідаторів ЧАЕС щодо грубого порушення автоперевізниками Коростенської та Овруцької автостанцій з приводу перевезення пільгових категорій у 2016-2017 роках.

Так, скаржники вказують та те, що в касах АС систематично відмовляють у видачі квитків для проїзду пільговим категорія. У даній ситуації заручниками є касири АС, оскільки вимушені виконувати негласні вказівки керівництва АС щодо невидачі квитків пільговим категоріям. При тому, керівництво АС офіційно заперечує щодо відмови у перевезенні пільгових категорій. Дана обставина підтверджується поясненнями представника ТОВ «Автосвіт ЛТД», які викладені в листі від 06.12.2016 р. (копія листа додається до звернення).

Фактично, ТОВ «Автосвіт ЛТД» перед Житомирською облдержадміністрацією декларує про перевезення пільгових категорій, а в дійсності таким перевезенням грубо зловживає. До грубих порушників прав інвалідів на пільговий проїзд відноситься начальник Коростенської АС Свиреденко Анатолій Кузьмич, який чхати хотів на керівництво Житомирської обласної державної адміністрації та чинне національне законодавство України.

Щиро вірю, що Ви, Ігоре Петровичу покладете край свавіллю, яке чинить начальник Коростенської АС Свиреденко Анатолій Кузьмич, та винесете справедливе рішення, а керівництво Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації вжиє заходів по відстороненню начальника Коростенської АС Свиреденко А.К. від займаної посади за грубе порушення у відмові видачі квитків для пільгових категорій, а також дана ситуація буде врахована при видачі дозвільних документів на перевезення пасажирів Коростенською АС, а також перевізників інших районів області на 2017 рік.

Про результати розгляду звернення прошу повідомите мене письмово.”

«30» січня 2017 року.

З повагою

Голова ради Юшкевич В.Ф.