На Житомирщині поховають останки загиблої в Другій світовій війні

5 лютого 2017 року о 14.00 в приміщенні Національного військово-історичного музею України відбудуться заходи з передачі решток загиблих в роки Другої світової війни бійців армії СРСР.

Організатор заходу з російського боку – Фонд увіковічення пам’яті загиблих при захисті Вітчизни, який представлятиме координатор по країнам СНД і Балтії Андрій Лященко.

Для захоронення на Батьківщині – в Житомирській області України будуть передані останки Конобас Валентини Павлівни, воєнфельдшера 53-ої окремої стрілецької бригади 2-ї ударної армії СРСР що загинула в 1942 році під час Другої світової війни. В свою чергу, українська сторона передасть російській делегації останки двох радянських бійців – Воскресова Івана Єгоровича та Дмитрієва Олександра Степановича для захоронення на Батьтківщині.

Також відбудеться передача родичам особистих речей Животовського Івана Ілліча, штурмана, льотчика-спостерігача, лейтенанта 72-го окремого дальнього розвідувального авіаційного полку 16-ої повітряної армії СРСР, що був похований в м. Варшава в жовтні 2016 року.