​На Житомирщині поліція оперативно затримала «посівальника-розбійника»

Без категорії

У м. Коростені житель Черкащини під виглядом новорічного посівальника потрапив в оселю пенсіонера і, завдавши господарю тілесних ушкоджень, виніс з квартири гроші, золото і нагороди. Затримали зухвальця працівники місцевого відділу поліції охорони. Триває досудове розслідування.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

2 січня наряд бійців поліції охорони виїхав на виклик до одного з торгівельних закладів у м. Коростені. Продавчиня натиснула встановлену у закладі «тривожну кнопку», аби правоохоронці вгамували нетверезого чоловіка, який буянив у магазині.

Поліцейські охорони з’ясували, що дебоширом є 30-річний житель Черкащини. За словами чоловіка, він приїхав на Житомирщину до знайомої на новорічні свята. Відтак для витвереження його доставили у медичний заклад. Під час зовнішнього огляду у нього були виявлені медалі і ювелірні золоті вироби, походження яких чоловік не міг пояснити. Тож інформацію було передано до Коростенського відділу поліції.

Згодом до поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про напад на 69-річного пенсіонера в його ж квартирі. Якийсь чоловік поранив його гострим предметом і виніс 1,5 тисячі гривень, ювілейні медалі та золото на загальну суму близько 40 тисяч гривень.

Із розмови з потерпілим з’ясувалося, що кілька годин тому він познайомився з немісцевим чоловіком на вулиці. Потім той прийшов до квартири заявника під виглядом посівальника, а потрапивши усередину, накинувся на господаря з вимогою віддати йому заощадження.

Кількість і опис викрадених з квартири речей співпали з тими, що були виявлені у нетверезого дебошира, доставленого до місцевого центру детоксикації працівниками поліції охорони. Затриманого пенсіонер також упізнав.

– Про «посівальника» відомо, що він раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та розбій. Близько півроку тому він звільнився з місць позбавлення волі, – розповів керівник Коростенського ВП ГУНП Олександр Гайовий.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.187 (Розбій) ККУ. Чоловіка затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині він перевіряється на причетність до вчинення інших протиправних діянь на території району. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

За чинним законодавством черкащанину може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.