На Житомирщині рятувальники надали допомогу водію легковика, який потрапив у кювет внаслідок ожеледиці

Без категорії

У зв’язку з погіршенням погодних умов, знову почастішали випадки потрапляння транспортних засобів у кювети внаслідок ожеледиці на автошляхах області.

Так, 4 січня о 16:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Будичани Чуднівського району, через ожеледицю, потрапив у кювет легковий автомобіль KIA Clarus. За вказаною адресою виїхав черговий караул бійців 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Як з’ясувалося, водій автомобіля через сильну ожеледь з’їхав у кювет та потребує допомоги по буксируванню його на дорогу. Рятувальники посипали слизьку частину дороги піском та, за допомогою пожежного автомобіля і троса, відбуксирував транспортний засіб на рівну поверхню дороги. Вже далі він зміг продовжити рух самостійно.

Як повідомляв Репортер, найбільше вхурделило у трьох районах області.

Рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірне виникнення ожеледиці.