На Житомирщині трирічний хлопчик ледве не спалив оселю

4 січня о 21:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, що розташований в с. Осівці Брусилівського району. До місця виклику негайно виїхало відділення вогнеборців 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Брусилів у складі 3 чоловік.

По прибуттю вогнеборців у будинку спостерігалось задимлення. Провівши розвідку, вони виявили осередок займання у коридорі загальною площею 8 кв. м. Там горіла тумбочка із взуттям. Як з’ясувалося, 3-річний син господині знайшов сірники. Поки мати відпочивала, він грався з ними у коридорі та підпалив одяг на вішалці.

Мати, відчувши запах горілого, одразу покинула з дитиною оселю та викликала рятувальників. Силами бійців ДСНС о 22:00 пожежу вдалося локалізувати, а о 22:20 – ліквідувати. Рятувальники не допустили розповсюдження вогню за межі коридору.

Внаслідок пригоди полум’ям знищено майно в коридорі: вішалку та тумбочку зі взуттям, а також пошкоджено внутрішнє оздоблення стін. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем.