На Житомирщині вагітна жінка впала на непосипаній слизькій дорозі. Потрібна допомога новонародженій дитині

Тепер, аби зберегти життя новонародженого немовляти, батьки і рідні збирають кошти на лікування. Та сподіваються на підтримку небайдужих, пишуть Малинські новини.

Минулого тижня, ідучи увечері додому, 22-річна малинчанка Анна Кадюк (Мельниченко) підсковзнулася і впала на слизькій, не посипаній піском дорозі. Усе б, здавалося, нічого. Та Аня була на шостому з половиною місяці вагітності…

— Казала, що впала не сильно — ніяких больових відчуттів не було, — переповідає слова дівчини її мама Наталія Іванівна. — А через три дні після нещасного випадку, 21 січня, в доньки відкрилася внутрішня кровотеча. Викликали швидку. Місцеві лікарі, однак, не змогли нічим допомогти. Аню відвезли в обласний центр.

У відділенні інтенсивної терапії новонароджених ОКУ Житомирського обласного перинатального центру медики попередили: жодних гарантій на те, що немовля виживе, не дають. Далі — передчасні пологи. Дитина — хлопчик — народилася вагою 1300 грамів і зростом 40 сантиметрів. Діагноз у медичній довідці — «Распіраторний дистрес синдром. ДН ІІ ступеня. Недоношеність 29 тижнів».

Нині Аня почувається більш-менш нормально. А її малюка, який перші три дні життя дихав самостійно, підключили до апарата штучного дихання. Медики роблять усе можливе, аби виходити немовля, проте жодних пояснень і прогнозів не дають.

— Оцінюють його стан як тяжкий, хоч і стабільний, — розповідає Наталія Іванівна. — І лиш відказують: «Лікування буде тривалим і дорогим. Шукайте гроші!»

День перебування мами й дитини в медзакладі обходиться, щонайменше, у 1500 гривень. Чоловік Ані та її рідні збирають кошти: з проханням допомогти матеріально листами звертаються до керівництва підприємств, де працюють, також оформляють позики в банках…

Відомо: чим раніше малюк народився, тим більше недорозвинених систем і органів у його організмі. Втім, у наш час успішно виходжують навіть тих діток, які самі не можуть дихати! На щастя, у сучасних медичних установах достатньо і кваліфікованого персоналу, і спеціальної техніки для того, щоб догляд за недоношеними дітьми приніс потрібний результат.

Однак на заваді успішного лікування недоношеної дитини, як у випадку родини Ані Кадюк (Мельниченко), може стати брак коштів. Тож батьки та рідні новонародженого хлопчика благають усіх небайдужих про допомогу.

Реквізити:

Картка ПриватБанку: 4149 4978 4735 4950 — на ім’я Анни Мельниченко (дівоче прізвище Ані Кадюк).

Телефон мами, Наталії Іванівни: (063) 194-70-53.