На інаугурації Трампа гімн США співатиме дівчина з українським корінням

Служба протоколу адміністрації США не передбачила участі глав держав у церемонії інавгурації 45-го президента Сполучених Штатів – так само, як це відбувалося і за практикою минулих років. 

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий в інтерв’ю Укрінформу, пояснюючи, чому президента України Петра Порошенка не буде на інавгурації Дональда Трампа, інформує ТСН.

“Навколо цього питання виникло багато спекуляцій. Причому вони не припиняються”, – зазначив він. 

“Посольство отримало офіційну ноту від американського протоколу, що нинішня інавгурація за рівнем участі від країн проходитиме за тими ж правилами, що і в попередні роки. Тобто, на ці офіційні заходи запрошуються посли, і ніяких запрошень лідерам держав не надсилається”, – зауважив дипломат. 

Нагадаємо, 20 січня на концерті, присвяченому вступу Трампа на посаду президента, виступлять нью-йоркський танцювальний колектив The Rockettes, Мормонський хор скинії і 16-річна учасниця шоу “America’s got talent” Джекі Іванко. 

Остання співатиме гімн США. До речі, вона має українське коріння – прапрадід Іванко по батьковій лінії був українцем. Разом з тим, співаки Елтон Джон і Селін Діон відмовилися від виступу.