Палата представників США переобрала спікером прихильника санкцій проти РФ

Спікер Палати представників США Пол Райан продовжить головувати в нижній палаті американського Конгресу в період, коли у Сполучених Штатах набуде офіційних повноважень адміністрація Дональда Трампа.

Офіційне голосування відбулося в Капітолії в першій половині дня вівторка за місцевим часом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За результатами голосування, кандидатуру Пола Райана на посаді спікера підтримали 239 конгресменів з 218-ти необхідних.

Нинішнє голосування було, скоріше, формальною процедурою. Ще в листопаді представники Республіканської партії (які мають більшість в обох палатах Конгресу США), одностайним рішенням підтримали продовження повноважень Райана на посаді спікера Палати представників США – третьої за рангом в ієрархії державної влади Сполучених Штатів. Таким чином, 46-річний політик й надалі утримуватиме консервативну політику Республіканської партії в американському Конгресі, в тому числі по відношенню до Росії.

Як відомо, в останні дні грудня, після запровадження адміністрацією Барака Обами санкцій проти Росії, спікер Палати представників підтримав жорстку ізоляцію російського керівництва.