Сталкер з Київщини перетнув білоруський кордон і звідти на снігоході поїхав в Чорнобильську зону. Фото

10 грудня прикордонники України та Білорусі затримали порушника, який перетнув білорусько-український кордон на снігоході поза пунктом пропуску.

Про це повідомляють в прикордонній службі.

Спочатку українські прикордонники отримали інформацію від білоруських колег про виявлення слідів снігохода з території Білорусі в зону відчуження на територію України. 

“Невдовзі прикордонники Житомирського загону та співробітники Національної поліції за кілька кілометрів від держрубежу, в зоні відчуження, виявили та затримали громадянина України. Чоловік був на снігоході, до якого на сані причепив маломірний човен. Під час з’ясування обставин було встановлено, що 55-річний житель Славути офіційно виїхав на територію Білорусі, а далі вирішив незаконно перемістити на територію України снігохід і маломірний плавзасіб, які йому належать”, – розповідають прикордонники

На громадянина складено протокол про порушення державного кордону. Окрім снігохода та човна у порушника вилучили мисливський ніж, який він мав при собі. На затриманого склали адмінпротокол за ст. 46-1 КУпАП за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення.