Створюємо настрій за допомогою парфюма

Для того щоб створити той чи інший настрій, достатньо просто понюхати улюблені парфуми (а іноді навіть згадати про улюбленому ароматі). З чим це пов’язано? Чому запахи так впливають на наші емоції?

Справа в тому, що згадуємо ми не стільки сам аромат, скільки події, пов’язані з тим чи іншим запахом. Саме на емоційних асоціаціях і грунтується наша любов до ароматів.

Наші нюхові рецептори тісно пов’язані з лімбічною системою. Лімбічна система – це частина мозку, в якій якраз і зберігаються всі наші емоції. Після того, як ця система «впізнала» аромат, ми як раз можемо зрозуміти, що за запах перед нами, і мозок видає нам спогади, пов’язані з ним. Вважається, що знайомі, звичні аромати людині подобаються набагато більше, ніж несподівані.

Для кого вибирає аромат жінка? Звичайно, в першу чергу для себе, але частіше за все з огляду на переваги свого чоловіка. Але не завжди емоції від аромату збігаються. Як підібрати потрібний аромат, який влаштує обох? І якої реакції чекати від чоловіка, скориставшись, наприклад, своїм улюбленим свіжим або пряним ароматом? Розповідаємо!

Виділяють шість категорій запахів: сексуальні запахи, еротичні запахи, енергійні запахи, радісні запахи, заспокійливі запахи і заспокоюючі.

Втомлюючим буде сприйматися будь-який запах, якщо нанести надмірно багато будь-якого парфуму.

Сексуальні запахи. Пряні аромати з мускусними нотами і східні аромати з квітково-деревними нотами діють збудливо і відносяться до сексуальних запахів.

Квіткові запахи з нотами лілії і екзотичних квітів, а також цитрусові аромати з мигдальними нотами більш чуттєві і легші – такі запахи характеризуються як еротичні.

Енергійні запахи До енергійних запахів відносяться пряні фруктові аромати з нотами перцю і квітково-фруктові з нотами чорної смородини.

Радісні запахи. Радістний запах – це запах фруктово-квіткових парфумерних композицій з нотами ванілі або пряно-солодкі аромати з нотами мандарина або жасмину.

Заспокійливі запахи. Заспокійливо діють легкі деревні аромати з нотками сіна або польових, степових квітів, свіжі аромати з трав’яними нотами.

Лучшие цены на косметику в Украине – интернет магазин Рrostoopt. Косметика и парфюмерия оптом. Обращайтесь. Выбор огромен!