Ситуація в Авдіївці: стріляють з Градів, але місто вдалося обігріти

Генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов заявив, що до ранку змогли утримати генерацію і обігрів Авдіївки на коксовому газі. 

Про це він повідомив у себе в Facebook.

“Ситуація на 8:30. До ранку змогли утримати генерацію і обігрів міста на коксовому газі, для подальшої підтримки чекаємо подачі природного газу. Обіцяють з 10:00 годин режим тиші на відновлення ЛЕП, однак зараз все досить напружено і шумно, є прильоти в місто “, – сказав він.

30 січня повідомлялося, що Авдіївський коксохімічний завод, що входить до групи Метінвест Ріната Ахметова, було знеструмлено в результаті обстрілів. Прийнято рішення про консервацію підприємства.

За даними штабу АТО в Facebook, до четвертої ранку російські окупанти випустили в бік українських позицій в Авдіївці та на місцевості “понад вісімдесят” ракет Град і три артилерійські снаряди калібру 152 мм, не рахуючи обстрілів з танків, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

“Крім того, вночі окупанти вчинили чергову спробу штурму наших позицій, яка була відбита”, – йдеться в звіті.

“Близько 7:00 була обстріляна також нова частина Авдіївки. Три попадання були зафіксовані поблизу лікарні і два близько багатоквартирних будинків”, – відзначили в 72 ОМБр.