Трампа підозрюють в отриманні платежів від іноземних урядів і подадуть до суду

У США група юристів планує подати позов до суду на президента Дональда Трампа, звинувачуючи його в отриманні платежів від іноземних урядів через гостей у його готелях та оренду своїх будівель, пише УНІАН. 

Згідно із заявою правозахисників, такі виплати забороняє конституція США. У той же час син Трампа – Ерік, який є виконавчим віце-президентом Trump Organization, заявив, коментуючи цю ситуацію, що це «переслідування заради політичної вигоди”. 

Як передає The New York Times, Ерік Трамп повідомив, що погодився жертвувати будь-який прибуток готелів, які приходять від іноземних урядових гостей в казну США.  При цьому, група “Громадяни за відповідальність та етику у Вашингтоні” повідомили що подадуть позов до федерального суду Манхеттена в понеділок вранці. 

Вони зазначають, що згідно із Конституцією США, жоден федеральний чиновник не повинен отримувати подарунки або “грошову винагороду” – плату- від іноземного уряду. Адвокати Трампа стверджують, що стаття призначена тільки для запобігання отримання федеральними чиновниками грошей або подарунків від іноземної держави, і не поширюється на платежі, такі як рахунки за номер в готелі.

Читайте також: Сенатори США готують нові “всеохоплюючі” санкції проти Росії