Україна має розтлумачити команді Трампа свою позицію і правду про злодіяння Росії, – Огризко

У питанні збереження підтримки з боку США українська сторона має донести до команди Дональда Трампа свої очікування та правдиві факти про Росію.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив екс-глава МЗС України Володимир Огризко.

“Ми повинні донести до нової команди Трампа правдиву інформацію про те, що таке РФ, що вчинила Росія відносно України – на фактах і конкретних аргументах, а також – що ми чекаємо від США. Це принципово важливо нам уже сьогодні зробити з командою Трампа”, – сказав Огризко.

Дипломат також додав, що американський лідер не може одноосібно міняти зовнішньополітичний векетор та позицію держави по певних питаннях.

“При всій могутності президента в США є дуже сильною система державного управління. Якщо розвідувальна спільнота каже, що біле, а що чорне, то навіть Трамп сьогодні заявив, що не виключає, що за кібератаками стоїть Росія. Так само з дипломатичним напрямком. Держдеп – це потужна машина, яка виробляє стратегічні напрямки розвитку США”, – додав Огризко.

17 чинних та колишніх європейських високопосадовців написали листа обраному президенту США Дональду Трампу, у якому закликали не поглиблювати дружбу з Росією та залишити антиросійські санкції.