​В “Укртатнафті” готуються виготовляти бензин стандарту Євро-5 з азербайджанської нафти

“Укртатнафта” готується прийняти на переробку азербайджанську легку нафту – партія Azeri Light у кількості 80 тисяч тонн вже прибула в Україну в останніх числах грудня 2016 року і буде поставлена для переробки на Кременчуцький НПЗ. Про це повідомляє прес-служба “Укртатнафти“.

В цілому ж планується, що загальний обсяг таких поставок на ПАТ “Укртатнафта” у 2017 році сягне 1,3 мільйона тонн.

За інформацією прес-служби, реалізація цього проекту стала можливою завдяки домовленостям між президентами України та Азербайджану щодо відновлення поставок нафти на українські НПЗ. Постачальником нафтової сировини виступає державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR. З жовтня минулого року SOCAR вже здійснює поставки іранського газового конденсату на ПАТ “Укртатнафта”.

У компанії зазначають, що у 2016 році, завдяки реалізації загального проекту з диверсифікації постачання енергоресурсів, “Укртатнафта” вже збільшила переробку на 11%, а у попередніх планах компанії – збільшення переробки більше ніж на 41%.

“Також завдяки поставкам на Кременчуцький НПЗ нафтової сировини з низьким вмістом сірки і використанню сучасних технологій ПАТ “Укртатнафта” планує збільшити виробництво високоякісних нафтопродуктів та здійснити повний перехід на виробництво палива, що відповідає параметрам стандарту Євро-5″, – говорять у компанії.

До речі, в “Укртатнафта” нагадують, що дизельне паливо Євро-5 від компанії вже на ринку України.