ВР дала добро на реалізацію електронного квитка у міському транспорті

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому закон №4121 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті” під час пленарного засідання 17 січня, трансляцію вів телеканал “112 Україна“. За проголосували 265 народних депутатів.

Документ передбачає введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду та електронного квитка.

У пояснювальній записці значиться, що існуюча система оплати та контролю проїзду в міському транспорті застаріла та має багато недоліків. Зокрема використання паперових квитків не дає можливості контролювати кількість пасажирів, а разом з тим – і обіг готівки.

Очікується, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду дозволить оцінити реальний обіг коштів, а відповідно – оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника.

Закон пропонує, зокрема, визначити терміни введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду та електронний квиток, встановити обов’язкове забезпечення пільговиків електронними квитками.

У ході обговорення законопроекту перший заступник голови комітету ВР України з питань транспорту Ігор Васинюк зазначив, що комітет прийняв майже всі поправки, запропоновані комітету, законопроект при цьому врівноважений.

Нагадаємо у Житомирі на реалізацію проекту “Електронний квиток” виділили майже 10 млн грн. 

Такж читайте: Як виглядатиме електронний проїзний у Житомирі